Jedzenie to przyjemność. Brzmi, jak kolejna złota myśl a la Paulo Coelho, ale to prawda. Mimo popularności wyżej wymienionej tezy, ludzie coraz częściej o tym zapominają. coq au vin przepis

I spożywają po to, by się najeść, jak najmniejszym kosztem (i wysiłkiem). W miejscach, gdzie jedzenie jest przyjemnością, gdzie wyszukane dania…Jedzenie to przyjemność. Brzmi, jak kolejna złota myśl a la Paulo Coelho, ale to prawda. Mimo popularności wyżej wymienionej tezy, ludzie coraz częściej o tym zapominają. coq au vin przepis

I spożywają po to, by się najeść, jak najmniejszym kosztem (i wysiłkiem). W miejscach, gdzie jedzenie jest przyjemnością, gdzie wyszukane dania są celebrowane, ludzie są szczuplejsi i bardziej zadowoleni. Tak jest na przykład we Francji. Kuchnia francuska, która jest podstawą pozostałych kuchni narodowych, do prostych i nisko kalorycznych się nie zalicza. Dużo wina, deski kalorycznych serów, sporo czerwonego mięsa. A jednak – Francuzi należą do najszczuplejszych europejskich narodów. Ba, naukowcy dawno to zjawisko opisali – to tak zwany PARADOKS FRANCUSKI. No bo jak to – tyle wina, kalorycznych dań, słodkie śniadanie (niezbyt obfite), kolacja najważniejszym posiłkiem dnia… brzmi jak przepis na zawał. A działa zupełnie odwrotnie – schorzenia serca i układu krążenia występują w tym kraju dużo rzadziej, niż w pozostałych państwach. Co jest kluczem? Moim zdaniem sposób jedzenia, brak pośpiechu przy przygotowaniu potraw i długie posiedzenia przy stole. Bo dania kuchni francuskiej, to nie hamburgery, które wciąga się „na raz”.

Tak, więc pamiętajmy – jedzenie to przede wszystkim przyjemność!coq au vin przepis – też dobry Na ten temat napisali także na coq au vin przepis Więcej informacji także tutaj coq au vin przepis Warto rzucić okiem także na coq au vin przepis