Kuchnia francuska – każdy kucharz powinien ją znać. Bo to fundament, bardzo ważna baza. Uczy rozmaitych technik przygotowywania posiłków, łączenia składników, sposobu podawania dań, jest matką wielu różnych kuchni. Nie wiem, czy jest w Europie choć jedna kuchnia narodowa bez naleciałości kuchni francuskiej. sala weselna lublin

Kuchnia francuska do prostych nie należy….Kuchnia francuska – każdy kucharz powinien ją znać. Bo to fundament, bardzo ważna baza. Uczy rozmaitych technik przygotowywania posiłków, łączenia składników, sposobu podawania dań, jest matką wielu różnych kuchni. Nie wiem, czy jest w Europie choć jedna kuchnia narodowa bez naleciałości kuchni francuskiej. sala weselna lublin

Kuchnia francuska do prostych nie należy. Dania potrafią być skomplikowane, często są dobrym testem umiejętności kulinarnych. Niektóre wymagają długiego czasu przygotowania, niektóre wymagają niesamowitej precyzji. Jednak jest sporo „leniwych” dań, które „robią się same”. Jak kurczak w winie (coq au vin), wołowina po bordosku (beauf de bordeaux), czy też po prowansalsku. Duża ilość dań duszonych, na bazie wina.

Jest także zupa cebulowa. Najlepsza jej wersja jaka istnieje – z długo karmelizowaną cebulą, z białym winem i grzankami obficie posypanymi serem. To przykład łatwej kuchni francuskiej. Tylko kilka składników! Jednak liczy się efekt. Są tarty – te słodkie i wytrawne (quiche). Jest crème brûlée, który ma wielu wielbicieli.

Prawda jest taka, że w kuchni francuskiej każdy znajdzie coś dla siebie. Smaki są niesamowicie ze sobą skomponowane, ale nic dziwnego – stoi za tym wielopokoleniowa tradycja. Polecam również wesele lublin Dodatkowe informacje znalazłem właśnie tutaj wesela lublin – polecam ten artykuł. Zdecydowanie jest warty przeczytania. Na temat najtańsze wesele w lublinie to też niezłe info Dodatkowe informacje znalazłem właśnie tutaj wesele w lublinie – polecam ten artykuł. Zdecydowanie jest warty przeczytania.